El Cor Ciutat de Mataró és un projecte que sorgeix de la inquietud d’oferir un grup vocal de qualitat en el panorama musical i coral de Catalunya, a la vegada que vol tenir en compte l’aspecte formatiu dels seus membres. És un grup vocal amb una base de fins a 24 cantants amateurs amb bon nivell vocal i musical, un quartet de cantants professionals i un grup de semi-professionals (estudiants de grau superior de cant), que neix sota l’empara de  l’Ajuntament de Mataró. Aquest grup pretén, principalment, contribuir a la dinamització cultural de la ciutat i a la comarca del Maresme i, a més, portar els seus programes a d’altres localitats, festivals de música d’arreu i fer col·laboracions amb grups instrumentals i orquestrals.

En aquest sentit, un dels compromisos que adquireix el CCM és el de recuperar i treballar obres i autors que han tingut, en diferents moments de la història, relació amb Mataró.

El Cor Ciutat de Mataró es va estrenar el mes de juliol de 2009 amb un programa al voltant de les obres corals de C. Taltabull (autor relacionat amb la ciutat de Mataró) i compositors del segle XX.

Des de llavors ha participat en diferents festivals de música: Setmana de Música Antiga de Mataró, Tiana Antica, Festival Shakespeare, la Setmana de Cant Coral de l’Hospitalet i el Festival Grec de Barcelona, en col·laboracions amb artistes com l’actor Enric Arquimbau, el coreògraf Miquel G. Font i la companyia de dansa Habemus Corpus, o el grup Barroc del Cafè, i que l’ha dut a actuar en espais emblemàtics com la Sala Maria Aurèlia Campmany del Mercat de les Flors, al Paranimf de la Universitat de Barcelona o al Palau de la Música Catalana.

Entre el seu repertori cal destacar The Fairy Queen de H. Purcell, el Messies de G.F. Haendel (amb Álvaro Albiach i l’Orquestra de Cambra de Granollers), el Requiem de W.A. Mozart en la versió per a piano a 4 mans de C. Czerny (amb els pianistes Miquel Hernández i Mireia Fornells), el Glòria de Vivaldi (amb l'Orquestra de Cambra Catalana), un Rèquiem alemany, de J. Brahms i les Passions segons Sant Mateu i segons Sant Joan de J.S. Bach (amb l’Orquestra Simfònica del Vallès i Xavier Puig).

Ha treballat amb altres cors, com el Cor de Cambra de la Diputació de Girona, dirigit per Pablo Larraz (música coral del romanticisme alemany), el cor de la Yale Glee Club de la Universitat de Yale (Estats Units), o bé amb la Coral Cantiga, dirigida per Pep Prats (Fàbrica de Sons) i ha estat convidat per l'Orfeó Català al projecte Xarxa Coral 2018.

Ha estrenat obres corals escrites i dedicades al Cor Ciutat de Mataró amb composicions de Moisès Bertran, Marcel Olm i Miguel Ángel Hurtado, músics vinculats a la ciutat, i ha recuperat algunes obres del barroc d’autors locals com Salvador Laverni.

Ha gravat recentment el disc Les set paraules de Crist a la Creu, de Cristòfor Taltabull, amb el tenor Josep Fadó, editat per Audiovisuals de Sarrià i el CD Els Pastorets de Mataró per commemorar la celebració del centenari d’aquest espectacle nadalenc.

El seu director titular és, des dels seus inicis, Jordi Lluch i Arenas.

CCM-Palau