Jordi Lluch i Arenas

 Nascut a Mataró, és llicenciat en Filologia Catalana. Ha realitzat estudis de piano amb Joan Rubinat i Miquel Farré; estudis superiors en composició i instrumentació al Conservatori Professional de Badalona amb Benet Casablancas i Josep Soler; i de direcció d’orquestra amb Albert Argudo al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona. També ha seguit estudis de cant, amb Ricard Bordas i Salvador Parron.

Com a cantant, ha format part de diferents formacions vocals: Coral Càrmina, Cor Madrigal, Capella de Santa Maria del Mar i per a l’espectacle de l’ l’Auditori de Barcelona Wimoweh (els camins de la veu). Ha participat també com a cantant en el curs internacional Baroque Voices amb Gianluca Capuano i Roberto Gini a Carpentras i a Normandia (França).

La seva pràctica pedagògica s’emmarca en la direcció de centres i en la pràctica docent en diferents escoles de música de nivell elemental i mitjà. És fundador i director de l’Escola Municipal de Música l’Oriola, de Sant Vicenç de Montalt. Ha exercit també de professor de Pedagogia de la Música a l’ESMUC.

En el camp de la direcció coral ha estudiat amb Mireia Barrera i Pierre Cao, i ha participat en diferents cursos amb mestres com Manel Cabero, John Poole, Carl Hogset, Johan Dujck, Martin Schmidt, Josep Vila…. És professor de direcció coral en els cursos que organitza la FCEC (Federació Catalana d’Entitats Corals) en la demarcació del Barcelonès i ha fet classes de formació de professorat en Tècniques de direcció de grups musicals (Escola Municipal de Música de Mataró).

Ha dirigit diferents formacions vocals al Maresme, al Vallès, al Gironès i al Barcelonès (Dríade grup vocal, Cor Aurica, Geriona infantil, etc.). Ha col·laborat en la gravació del disc de la cantata “Arion i el Dofí”, en el 10è aniversari de Cantània, organitzat pel servei educatiu de l’Auditori de Barcelona i ha dirigit l’estrena de la Cantata Coral “Arcàdia” per a grup de vent, orgue i percussió amb música de Jordi Domènech i lletra de Miquel Desclot.

Recentment ha gravat el CD “Les set paraules de Crist a la Creu”, de Cristòfor Taltabull, dirigint l’Orquestra de Cambra de Granollers, el Cor Ciutat de Mataró i el tenor Josep Fadó per a Audiovisuals de Sarrià i el disc Els Pastorets de Mataró amb el Cor Ciutat de Mataró. És el responsable musical del projecte “Cantem Àfrica”, un projecte solidari que treballa amb orfenats de Moçambic i el Senegal, la darrera acció del qual ha estat la de gravar el CD de melodies africanes de tradició oral amb l’arranjament de diversos compositors catalans (Guinovart, Domènech, Bibiloni...) per a cor mixt i piano.

Actualment dirigeix la Coral Regina de Manlleu, la Coral Belles Arts de Sabadell i és fundador i director del Cor Ciutat de Mataró.